feb 23 2012

STOP ACTA – for et frit internet!

Category: LS København,Nyhederpinnerup @ 02.02

Libertære Socialister København opfordrer alle venner og sympatisører til at tage med os til demonstration mod ACTA på lørdag d. 25. februar.

Mange vil have hørt om SOPA og PIPA – de to lovforslag, som det ellers strengt neutrale net-leksikon Wikipedia fandt så skadelige, at de valgte at gå i blackout-strejke i 24 timer for at minde folk om, hvor vigtigt det er at bekæmpe den slags forsøg på at indskrænke vores frihed. SOPA og PIPA står ikke alene, men er del af en større kamp, der udkæmpes mellem de enorme firmaer i rettighedsindustrien og det massive flertal af helt almindelige internetbrugere, der ikke opfatter det som en forbrydelse at se videoer på YouTube eller høre musik på Grooveshark (selv om rettighedsindustrien arbejder på at lukke dem).

ACTA er det seneste tiltag i denne kamp: en handelsaftale udarbejdet bag lukkede døre, der forbigår demokratiet og skaber en parallel lovgivningsproces uden for demokratisk kontrol, eskalerer strafferetlige sanktioner over mindre forseelser ud af proportion og tvinger netudbydere ind i en rolle som privat ophavsretpoliti. Dette havde magteliterne tænkt sig at trække ned over hovedet på os uden nogen diskussion, og den danske regering har allerede formelt set tilsluttet sig! Dér har de imidlertid gjort regning uden vært, for efter at forhandlingerne ikke længere kunne holdes hemmelige, er der opstået et regulært internet-oprør fra neden blandt de mange almindelige internetbrugere, der udmærket indser, at nogen prøver at tage deres frihed fra dem, og de råber og op siger stop!

STOP ACTA!

Derfor dannedes i starten af februar fællesinitiativet STOP ACTA, som koordinerer den danske modstand mod ACTA og bl.a. arrangerer demonstrationer i de større dansker byer lørdag d. 25. februar. I Libertære Socialister har vi fra starten været engageret i dette initiativ, da vi mener, det er uhyre vigtigt at få stoppet kapitalinteressernes forsøg på at tvinge det frie internet ned i en form, som de kan regulere og således gøre til genstand for profitmageri. Frihed, lighed og retfærdighed er essentielle goder, som må forsvares, når de trues – og ikke mindst på internettet!

Plakat for Stop ACTA-demoerne d. 25/2-2012

Duk op d. 25. februar og hjælp os med at stoppe ACTA!

Libertære Socialister København opfordrer derfor alle venner og sympatisører til at tage med os til den store STOP ACTA-demonstration på lørdag d. 25. februar. Vi mødes på Israels Plads kl. 15, og du finder os – som altid – under de sort-røde faner. Hvis der er for langt til København, er der også arrangeret demonstrationer mod ACTA i Århus og Aalborg.

I LS København har vi også lavet en løbeseddel i anledningen af demonstrationen, som vi tager med og deler ud. Den kan downloades herunder:
LS KBH's anti-ACTA-løbeseddel

LS KBH's anti-ACTA-løbeseddel

LÆS MERE

Der er mange sider derude, der giver et overblik over problemerne med ACTA, men en af de bedste er denne side hos vores venner i BitBureauet. Her kan du også læse om, hvilke danske politikere, der vil trække ACTA ned over hovedet på dig.

En anden god kilde til, hvad der rører sig ang. ACTA er fællesinitiativets hjemmeside stopacta.nu. Her kan du læse om ACTA-relaterede begivenheder, finde links til mediernes dækning og bl.a. en kritisk gennemgang af ACTA-traktaten punkt-for-punkt.

Sidst men ikke mindst kommer selvfølgelig Facebook-gruppen STOP ACTA – Denmark og de tilknyttede demo-events i KøbenhavnÅrhus og Aalborg.

Vi ses på lørdag!

Leave a Reply