nov 15 2011

Militans: Oplæg og studiekreds

Category: LS København,NyhederLS-KBH @ 17.10

Som tidligere beskrevet, har vi i LS København tilrettelagt en række på fire oplæg og debatter om begrebet militans i dets forskellige betydninger og anvendelser i forskellige sammenhænge hen over vinteren og efteråret. Første oplæg løb af stabelen i oktober, og nu er tiden kommet til næste omgang.

Onsdag d. 16. november byder vi ind til andet oplæg i rækken, hvor vi får besøg af John Ekebjærg Jakobsen fra Stilladsarbejderklubben til et oplæg om militans på arbejdspladsen og i faglige kampe generelt. Det starter kl. 19.00 i Støberiet på Blågårds Plads 3, men allerede fra kl. 17.30 er der lækkert folkekøkken for både kødædere og vegetarer.

Flyer til oplæg og debat om militant arbejdskamp

Flyer til oplæg og debat om militant arbejdskamp onsdag d. 16/11-11

Man kan evt. melde sig til og læse mere på Facebook.

Hvis man er nysgerrig, kan man evt. læse nogle af Johns overvejelser om militans i følgende artikel hos Modkraft: Militans er et uundværligt redskab.

 

Mini-studiekreds om militans

I forbindelse med oplægsrækken lancerer vi nu også nu på søndag d. 20. november en mini-studiekreds for dem, der har lyst til at gå mere i dybden med begrebet og undersøge dets historiske og aktuelle betydning og brug. Studiekredsen vil spænde over en fire-fem gange og vi vil undervejs komme ind på mange forskellige emner, lige fra Ungdomshusets rydning over Black Panthers til Pariserkommunen.

Vi kommer primært til at fokusere på en tekstsamling om forskellige modstandsformer ved titlen “Vi er alle militante“, som udkom efter et seminar under samme navn i 2007. Uanset perspektiv og udgangspunkt er alle velkomne til at deltage i studiekredsen.

Møderne kommer til at foregå i bogcaféen BogMaskinen på Dortheavej 61. De to første møder er henholdsvis d. 20 november kl. 14.00 og d. 4 december kl 14.00.

Til den første gang vil der være forberedt et oplæg om tekstsamlingens indledende del og efterfølgende diskussion af, hvad det gik ud på og hvad vi skal bruge studiekredsen til. Pensum til første gang er side 1-24. Kapitlerne er korte og forholdsvis let læste.

Det let genkendelige helt orange hæfte kan findes enten i bogcaféen på Dortheavej 61 eller i Internationalt Forums butik på Griffenfeldsgade 41. Det koster blot 10 kr. Men det skal ikke komme an på penge, så selvfølgelig kan du også downloade det her på siden :)

Download hæftet “Vi er alle militante” (PDF, 725 kb).

Også studiekredsen kan man tilmelde sig og læse mere om på Facebook.

Vel mødt!

2 Responses to “Militans: Oplæg og studiekreds”

  1. Hverdag og Familie says:

    Alle tiders artikel, håber der kommer flere som den her. Venlig hilsen Tom/Hverdag og Familie

Leave a Reply