maj 13 2014

Intromøde for interesserede i Københavnsområdet

Category: Nyhederpinnerup @ 02.42
Libertær Socialisme FTW!

Libertær Socialisme FTW!

Kunne du tænke dig at høre mere om Libertære Socialister? Eller vil du bare gerne vide, hvad libertær socialisme overhovedet er for noget? Så kom til vores intromøde søndag d. 18. maj kl. 14  og hør mere. Det foregår i Internationalt Forum (Griffenfeldsgade 41, 2200 København N).

Der vil være et mindre oplæg om libertær socialisme som ide og praksis og derefter en kortere introduktion til Libertære Socialister, hvem vi er og hvad vi laver.

Der vil også være kaffe, te og lidt mundgodt at tygge på :)

Se mere og meld dig evt. til på Facebook.


feb 24 2014

Ny lokalgruppe i Odense (og lidt blandet nyt)

Category: LS København,LS Odense,NyhederLS-KBH @ 06.00

LIBERTÆRE SOCIALISTER har tidligere haft en lokalgruppe på Sydfyn, men har aldrig været repræsenteret i Odense. Men nu har nogle friske folk taget initiativ til at starte en gruppe op, som har søgt om og er blevet optaget i Libertære Socialister. Vi har derfor fornøjelsen af at byde varmt velkommen til LIBERTÆRE SOCIALISTER ODENSE :) Den nye lokalgruppe lægger ud med at indkalde til infomøde onsdag d. 5. marts kl. 19 i Ungdomshuset Odense (Nørregade 60, 5000 Odense), hvor der vil være et oplæg om Libertære Socialister og libertærsocialistisk politik og mulighed for at møde lokalgruppen. Der vil være the og kaffe, og alle interesserede er velkomne. Følg evt. med på Facebook.

LS-odense-event-logo

LS Odense byder ind til intromøde onsdag d. 5. marts kl. 19.

DU har også mulighed for at starte en lokalgruppe! Hvis der ikke allerede er en, hvor du bor, kan du starte en lokalgruppe ved blot at finde to andre, der vil være med, og så søge om optagelse i LIBERTÆRE SOCIALISTER. Skriv til kontakt@libsoc.dk og hør nærmere. AF ANDET NYT kan nævnes

  • at LIBERTÆRE SOCIALISTER holdt sin 8. ordinære kongres i København i januar 2014, hvor vi vedtog et nyt sæt regler, som er kortet ned til ca. det halve af de oprindelige regler, idet vi har forsøgt at gøre reglerne mindre bureaukratiske og lettere at læse og overskue. De nye regler kan læses her.
  • at medlemmer af LS KØBENHAVN har taget initiativ til at indkalde til en revolutionær sangaften torsdag d. 13. marts kl. 20 i Ungdomshusets bogcafé, hvor folk kan mødes og hygge og synge revolutionære sange sammen. Se evt. Facebook-eventet.
  • at LS KØBENHAVN har brug for nye aktivister, så hvis du sidder derude og har lyst til at være med, men ikke har fået taget kontakt, så smid en mail til kbh@libsoc.dk og lade høre fra dig. Vi bider ikke :)


feb 04 2014

Oplæg og debat: Zapatistas: 20 år der forandrede verden

Category: LS-Aalborg,Nyhederpinnerup @ 01.21

Libertære Socialister Aalborg byder velkommen til oplæg og debat med lektor Óscar García Agustín fra Aalborg Universitet om Zapatista-bevægelsen i Mexico. Sidste år udgav han bogen Discurso y autonomía zapatista: La institucionalización de la rebeldía (2013).

I år er det 20 år siden, at Zapatista-bevægelsen indledte deres modopstand mod den neo-liberalistiske dagsorden. Opstanden skete i Chiapas – den sydligste provins i Mexico – i forbindelse med den nordamerikanske frihandelsaftale (NAFTA), der trådte i kraft den 1. januar 1994. Derfor mener vi, det er vigtigt at sætte fokus på de demokratiske processer, hvis indflydelse rækker langt ud over Mexicos grænser.

Hvad er status 20 år efter oprøret? Er det lykkedes at skabe et autonomt område? Hvilken effekt har Zapatista-bevægelsen haft i den latin-amerikanske revolutionære kontekst?

Der vil være mulighed for at deltage i fællesspisningen på Socialisternes Hus til torsdagscafé kl. 18.00 til 25 kr. Der vil ligeledes være mulighed for at købe øl og vand til arrangementet.

Vi glæder os til at se jer til en inspirerende og ikke mindst hyggelig aften.

Med kammeratlige hilsner
Libertære Socialister Aalborg

[Link til Facebook-event: Oplæg og debat: Zapatistas: 20 år der forandrede verden]

Plakat for LS-Aalborgs arrangement om zapatisterne

Zapatistas: 20 år der forandrede verden


nov 27 2013

Direkte Aktion #4 – nu også på internet!

Category: Nyhederpinnerup @ 03.17

For halvanden uge siden udkom fjerde og seneste nummer af vores blad DIREKTE AKTION. Bladet er udsendt til alle støttemedlemmer og omdelt til de forskellige lokalgrupper, der i den nærmeste tid vil sørge for at sprede det ud i de byer, hvor de holder til. Hvis du alligevel ikke kan vente, kan du imidlertid nu læse bladet her på hjemmesiden. Du kan enten klikke på billedet herunder eller klikke dig ind på DIREKTE AKTION-fanen øverst, hvor du også finder de tidligere numre.

Billede af Direkte Aktion lagt ud vil valgmøde i Korsgadehallen tirsdag d. 12. november 2013

Stol hverken på Ayfer eller Andreas – brug Direkte Aktion! (~29 MB)


nov 08 2013

Udgivelsesreception for Direkte Aktion #4 m/ revo-folk-koncert

Category: NyhederH9 @ 11.27
DA ny

DA #4 rammer gaden fredag d. 15/11.

 

Direkte Aktion #4 er på gaden fredag d. 15/11, og i den forbindelse vil vi gerne invitere alle gode folk til at komme til udgivelsesreception og -hygge med koncert i Folkets Hus (caféen i stuen), Stengade 50, 2200 København N.

Vi lægger ud kl. 19 med lun hjemmebagt kage, kaffe, bogbord og Direkte Aktion i metermål.

Direkte Aktion er et libertærsocialistisk blad som udgives af Libertære Socialister en gang i kvartalet.

Kl. 20 spiller vores norske venner i Ohnesorg op til dans med revolutionære toner.
Ohnesorg spiller folkemusik med et progressivt politisk indhold.

Kom og mød dine lokale LS’ere, og glem alt om valg og ulidelige kommunalpolitikere for en aften.

Se eventuelt vores facebook-event.

Vi ses!


aug 22 2013

Protesterne fortsætter i Wisconsin

Category: NyhederBirch @ 22.16

Som vi tidligere har beskrevet, er arbejdstagerrettigheder under kraftige angreb i den amerikanske by Madison i staten Wisconsin og dette ledte i 2011 til store lokale protester da den lokale guvernør og mulige kandidat til præsidentkampagnen i 2016, Scott Walker, fratog mange lokale fagforeninger deres kollektive forhandlingsret. De efterfølgende protester og politiets håndtering af disse var ikke et kønt syn.

På det seneste er de fortsatte protester blevet mødt af en ny runde af arrestationer og generel chikane fra Wisconsins regeringsbygnings eget politikorps.

Den daglige Solidarity Sing Along-gruppe der har sunget mod angrebene i mere end 2½ år, oplever næsten daglige anholdelser, og i sidste uge anholdt politiet bl.a. Matthew Rothschild – redaktør og journalist for tidsskriftet The Progressive – for at udføre sit arbejde med henvisning til, at de opfatter det som en ulovlig handling at filme og tage billeder i den offentlige hal i Madisons Capitol-bygning.

Andre, der er blevet anholdt, inkluderer gruppen Raging Grannies, lokale lovgivere, turister, brandmænd, præster og teenagere. Denne massive repression har medført en ny øget støtte fra lokale og fagforeninger, specielt efter, at guvernøren nu vil gå efter politiets og brandmændenes fagforeninger, der ikke tidligere har været ramt af de massive besparelser.

For yderligere generel info og dækning:


jul 08 2013

Sommerferieaktiviteter i LS København

Category: Nyhederpinnerup @ 06.38

Sommerferien er over os og aktivitetsniveauet tilsvarende neddroslet, men det betyder dog ikke, at vi er gået helt i stå. Hvis man har lyst, er der stadigvæk et par libertærsocialistiske tiltag i Københavnsområdet hen over sommerferien.

Queering Anarchism

Queering Anarchism

LS-grillaften

LS-grillaften

Studiekreds: Queering Anarchism

I LS København kører vi i juli og august måneder en studiekreds i bogen “Queering Anarchism“, som undersøger, hvordan anarkisme og queer-teori overlapper og kan inspirere hinanden. Vi mødes mandage kl. 16 i Internationalt Forum (Griffenfeldsgade 41, 2200 København N), med mindre andet er aftalt, som f.eks. mandag den 8. juli, hvor vi mødes i Hans Tausens Park i stedet. Bogen er en samling af forskellige artikler uden en decideret kapitelprogression, så man kan sagtens være med, selv om man ikke har været der alle gangene. Bogen kan fås som PDF. Kontakt LS København på kbh@libsoc.dk, hvis du er interesseret.

Officel LS-grillaften

Vanen tro holder vi også i år en officiel LS-grillaften for alle, store såvel som små, der har lyst til at hygge med os. Vi mødes søndag d. 14. kl. 18 ved pavillionen i Fælledparken, hvor der vil være grill, musik, borde, bestik og glas samt en party-køler fyldt med isterninger.

Læs mere og tilmeld dig på Facebook.


apr 17 2013

Direkte Aktion #3 er udkommet!

Category: NyhederEsben @ 12.03

Direkte Aktion #3Direkte Aktion #3 er klar til at blive læst. Skriv til os hvis du eller din organisation vil have nogle eksemplarer tilsendt. Du kan også skrive en kritik eller et læserbrev til en af artiklerne.


dec 10 2012

Direkte Aktion #2 er udkommet!

Category: Nyhederpinnerup @ 16.46

I dag – mandag d. 10. december – er der udkommet et nyt eksemplar af vores blad, Direkte Aktion. Bladet er denne gang på 36 sider i et handy format, der passer lige i lommen på din vinterjakke.

Billede af en person siddende ved et bord, der læser Direkte Aktion #2

Direkte Aktion #2 kan findes rundt omkring i landet på forskellige studiesteder, fristeder og venstreorienterede centre.

Nummeret kan downloades her som pdf-fil, og Modkraft har også en artikel om bladet samt to af artiklerne fra bladet:


nov 06 2012

Foredrag med Michael Albert onsdag d. 7/11

Category: LS København,Nyhederpinnerup @ 02.42

Michael Albert er en af de væsentligste fortalere for PARECON – Participatory Economics – og en af stifterne af International Organization for a Participatory Society. Onsdag gæster han Studenterhuset i København.

Michael Albert er en amerikansk aktivist, økonom og forfatter. Han har været med til at grundlægge South End Press og http://www.zcommunications.org/ – to alternative medieprojekter.

Han er i Europa for at fortælle om participatory economics (et økonomisk system baseret på deltagerdemokrati) og den nyopstartede “International Organization for a Participatory Society”. LS København opfordrer alle til at deltage.

Michael Albert-plakat

Foredraget bliver afholdt i Studenterhuset i København (Købmagergade 52, 1150 København) onsdag d. 7. november kl. 19.30 og der er gratis adgang. Efter foredraget vil der blive mulighed for spørgsmål og debat.

Tilmeld dig meget gerne arrangementets Facebook-event.

Læs evt. mere på IOPS’ hjemmeside.


Næste side »